FACTOID # 8: Bookworms: Vermont has the highest number of high school teachers per capita and third highest number of librarians per capita.
 
 Home   Encyclopedia   Statistics   States A-Z   Flags   Maps   FAQ   About 
   
 
WHAT'S NEW
RELATED ARTICLES
People who viewed "Modernisme" also viewed:
 

SEARCH ALL

FACTS & STATISTICS    Advanced view

Search encyclopedia, statistics and forums:

 

 

(* = Graphable)

 

 


Encyclopedia > Modernisme

Modernisme in Catalan, (not to be confused with modernism) is the Catalan variant of Art Nouveau. Antoni Gaudí is the most well-known architect from this movement. Le Corbusiers Villa Savoye, 1929-30: The modern style is noted for its rigorous geometrical forms. ... Capital Barcelona Official languages Spanish and Catalan In Val dAran, also Aranese. ... Alfons Mucha, lithographed poster Dancel (1898). ... Antoni Gaudi Antoni Gaudí i Cornet, in Spanish Antonio Gaudí (25 June 1852–10 June 1926) was a Catalan architect famous for his unique designs expressing sculptural and individualistic qualities. ...


Template:Catalan-stub


  Results from FactBites:
 
Períodes i moviments : El modernisme (3005 words)
El modernisme sorgeix com a moviment a l'entorn del 1892, quan tot un conjunt de grups renovadors, que actuen en el món de l'art, la literatura, la música, etc., s'articulen al voltant d'un mateix programa.
Amb el modernisme, a més, ens trobem davant d'un fenomen social important: la burgesia produeix la seva primera generació d'artistes, un part difícil i traumàtic que produeix la mateixa reacció que s'havia donat en les primeres generacions d'intel·lectuals burgesos de les societats industrials europees.
En aquesta segona etapa el modernisme representa una forta renovació en la vida cultural de les comarques (Reus, Girona, Palafrugell i Terrassa), cosa que provoca que alguns intel·lectuals emigrin a Barcelona i que, inadaptats al medi ciutadà i fracassats en els itents de comercialització de la seva obra, desemboquin en actituds bohèmies sovint ben tràgiques.
Ruta del Modernisme (1020 words)
La Casa Lleó Morera –situada al passeig de Gràcia, 35, de Barcelona- s’ha adherit avui, 30 d’octubre del 2007, a la Ruta Europea del Modernisme, una associació internacional sense ànim de lucre composta per governs locals i altres entitats públiques i privades compromeses en la difusió, protecció, gestió i millora del seu patrimoni modernista.
El passat dia 6 de febrer del 2007 uns vàndals van provocar danys, a cops de martell, en el morro i l’esquena de la figura del Drac de la font de l’escalinata de l’entrada principal del Park Güell.
Els propers dies 1 i 2 de febrer del 2007 a Barcelona se celebra el segon Consell d’honor de la Ruta Europea del Modernisme de la qual formen part un centenar de ciutats i institucions d’Europa i d’arreu del món.
  More results at FactBites »

 
 

COMMENTARY     


Share your thoughts, questions and commentary here
Your name
Your comments

Want to know more?
Search encyclopedia, statistics and forums:

 


Press Releases |  Feeds | Contact
The Wikipedia article included on this page is licensed under the GFDL.
Images may be subject to relevant owners' copyright.
All other elements are (c) copyright NationMaster.com 2003-5. All Rights Reserved.
Usage implies agreement with terms, 1022, m