FACTOID # 26: Delaware is the latchkey kid capital of America, with 71.8% of households having both parents in the labor force.
 
 Home   Encyclopedia   Statistics   States A-Z   Flags   Maps   FAQ   About 
   
 
WHAT'S NEW
 

SEARCH ALL

FACTS & STATISTICS    Advanced view

Search encyclopedia, statistics and forums:

 

 

(* = Graphable)

 

 


Encyclopedia > Hatvan
Hatvan
County Heves
Area 80,66 km²
Population  
  • 23,134
  • 286.8 /km²
Postal code 3000
Area code 37

Hatvan is a town in Heves county, Hungary. It is located at around 47°40′0″N, 19°40′60″E. Counties of Hungary Hungary is subdivided administratively into 43 regions. ... Heves is the name of: an administrative county (comitatus or megye) in present Hungary, an administrative county in the former Kingdom of Hungary, a town in Hungary. ... Area is a physical quantity expressing the size of a part of a surface. ... A square metre (US spelling: square meter) is by definition the area enclosed by a square with sides each 1 metre long. ... 2001: A Space Odyssey. ... A postal code is a series of letters and/or digits appended to a postal address for the purpose of sorting mail. ... A telephone numbering plan is a system that allows subscribers to make and receive telephone calls across long distances. ...


  Results from FactBites:
 
Hatvan város önkormányzatának honlapja (840 words)
Hatvan város önkormányzati adóhatósága tájékoztatja ügyfeleit, hogy az adóhatóság kezelésében lévő számlákra befizetéseiket - a hivatal által kiküldött csekken - a hatvani POSTA hivatalokon kívül a KandH Bank Rt.
Érsek Zsolt Hatvan polgármestere, a térség országgyűlési képviselője válaszában karácsonyi ajándékként értékelte a létesítményt, amelyet az Egút Rt., a Betonút Rt.
Immár hivatalosan is véget értek a nyár óta tartó közlekedési nehézségek Hatvan város főterén: december 1-én ünnepélyes keretek közt adta át rendeltetésének a megszépült Grassalkovich-kastélyt és a korzót Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal államtitkára, Újfalvi Lajos, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) regionális igazgatója és Érsek Zsolt országgyűlési képviselő, a település polgármestere.
Hatvan - Wikipédia (1557 words)
Hatvan továbbá a végállomása a Budapestről északkelet felé induló elővárosi vonatoknak, a Zagyva völgyében Salgótarjánig közlekedő személyvonatoknak, illetve néhány Füzesabony, Miskolc vagy Szolnokig járó személyvonatnak.
A bronzkort követően Hatvan területén nem alakult ki újra jelentősebb állandó település, de a szkíták, a kelták, a roxolánok, a szarmaták és az avarok, majd a honfoglaló magyarok hagytak itt nyomokat.
Az ebben az időben igen szokatlan döntésnek okot adhatott, hogy Hatvan komoly szálláshelye volt a Vörös Hadseregnek, így a Magyar Kommunista Párt egyik biztos állomása lehetett a település, bár a lakosok a választások során inkább a Független Kisgazdapártra szavaztak.
  More results at FactBites »

 
 

COMMENTARY     


Share your thoughts, questions and commentary here
Your name
Your comments

Want to know more?
Search encyclopedia, statistics and forums:

 


Press Releases |  Feeds | Contact
The Wikipedia article included on this page is licensed under the GFDL.
Images may be subject to relevant owners' copyright.
All other elements are (c) copyright NationMaster.com 2003-5. All Rights Reserved.
Usage implies agreement with terms, 1022, m